tirsdag den 30. juli 2013

Weekend i Skagen

Jeg var den heldige modtager af en weekendtur til Skagen. Min kære søster havde overtalt mig til at tage med derop, så jeg kunne passe min nevø Knud lørdag aften. Jeg slæbte min bedste veninde Maria med derop, og nøj, vi hyggede.
Her er lige lidt billedspam.

Oppe i det hvide fyrtårn. Skøn udsigt over byen og stranden.
Udenfor det hvide fyrtårn sad en dame og malede. Hun havde hængt mange af sine billeder op inde i tårnet, og tingene var til salg. Maria og jeg faldt for nogle helt små malerier (ca. 6*9 cm), og vi købte et hver.
Kunstneren er Ann Thorup. Du kan tjekke hendes hjemmeside her.

Det lille maleri jeg købte.
Det maleri Maria købte.
Vi var rigtige turister, der både så skagensmalernes huse, både det hvide fyrtårn og vippefyret, Grenen og Råbjerg Mile. 

Turen gik selvfølgelig også ud på Grenen, hvor vi var ude at stå med et ben i hver hav (som man jo skal). Til dem der lige har glemt det: det er Skagerak og Kattegat man står i.
I Skagen fandt vi en ret fin genbrugsforretning, hvor jeg bl.a. fik købt mig en fin telefon. Butikken hedder Frostholm og ligger Sct. Laurentii Vej 99 i Skagen. Desværre viste det sig, da jeg kom hjem til min far og prøvede telefonen af, at den ikke kan ringe til mobiltelefoner, og jeg kunne ikke høre noget i den da min far ringede fra min iPhone. Ret surt. Men den er stadig super fin. Nu overvejer jeg at købe en moderne udgave af den og få fastnetnummer. 


Min skønne nevø Knud og jeg.
På turen hjem fra Skagen kom Maria og jeg igennem en lille by, der hedder Tversted. Der kom vi forbi en skøn butik. Jeg vil ikke kalde det en genbrugsbutik, men nærmere et antikvariat. Super fine (men lidt dyre) ting. Vi købte ikke noget, men kiggede bare.

Udenfor antikvariatet så vi fine ting. Bl.a. denne hestevogn.
Gammel barnevogn.
Endnu en gammel barnevogn.
Det var en helt vildt hyggelig weekend. Skagen er helt bestemt et besøg værd, og det kan da være jeg skal derop igen en anden gang. Især fordi Ørnereservatet var lukket søndag da vi kørte forbi på vej hjem, og først åbnede sidst på eftermiddagen, så det kom vi ikke ind at se.
Nu er det også slut med ferier og ture. Arbejdet begynder i næste uge, og så er det tilbage til en (ny) hverdag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar