søndag den 31. marts 2013

Totalt krea-hygge

Min far holder fødselsdag imorgen for hele familien. Så min søster og jeg er kommet hjem en dag for tidligt til lidt hygge...
Efter min skønne nevø var puttet og bordet var dækket gik vi i gang med at hygge...




Til venstre er fars kæreste (som er SUPER dygtig og som har lært mig at hækle), i midten min søster og til højre mig.
Og hvad lavede farmand så imens? Hans lagde kabale på computeren...




Han sad dog i samme rum som os, så vi kunne godt snakke lidt med ham også.
Tak for en hyggelig aften.

Afslutning på påsken

Nu er påsken snart ovre, og så burde man jo gøre sig klar til at komme tilbage på arbejde... Men men men... "Glæden" ved at være lærer: lockout. Så jeg tager det meget stille og roligt. Jeg har dog forberedt noget undervisning, så jeg er klar til at komme tilbage i klasselokalet så snart de siger, at vi må komme på arbejde igen.

Hvad har jeg lavet i påsken? Slappet af og været kreativ.
Jeg har fået lavet en del kort til min mormor (som jeg tidligere har vist frem), og så har jeg fået lavet lidt kort i dag til mig selv. Mit lager er nemlig ved at være tomt.

Et af de kort jeg har lavet til mit eget lager.

Jeg har også fået hæklet en del her i ferien, så jeg bevæger mig stille og roligt mod et færdigt tæppe. Men der er stadig lang ved endnu...


Jeg regner med i dag at skulle i gang med en ting, som ikke er firkantet, til min hemmelige penneven... Men det bliver jo ikke vist frem før det er sendt afsted og modtaget af ham/hende.
I dag kommer min søster til Jylland, da vores far holder fødselsdag i morgen. Så jeg tager op til dem og hygger med dem...
Hvordan afslutter I påsken?

fredag den 29. marts 2013

Seneste indkøb

Jeg vil lige hurtigt fortælle om min seneste investering.
Jeg købte den i onsdags, hvor to af pigerne fra kreaklubben og jeg var på rundtur; vi var i en garnforretning i Holstebro, Grønhøj og Isenvad. Alle tre forretninger får mine varmeste anbefalinger.
Nå, men det jeg købte, er bogen Nye Hæklerier.


Jeg har bladret lidt i den, og der er nogle trøjer, som jeg helt sikkert skal have lavet. Og hvornår regner jeg så med at de er færdige? Jo, det kommer helt an på hvor lang tid lockouten kommer til at tage... Og hvornår jeg får købt garn til...
Jeg er også stadig i gang med tæppet - det går stille og roligt fremad.
Hvad er dit projekt i tiden?

torsdag den 28. marts 2013

Give away hos min søster

Min søde søster har gang i en give away.
Skynd jer at smutte over på hendes blog msknit.blogspot.dk og deltag...


Og mon ikke det snart er ved at være tid til at jeg også får lavet en give away?

Kato koncert

Alle der kender mig bare en lille smule ved at jeg ELSKER Kato!
Sidste år var jeg til to Kato-koncerter og nu har jeg været til endnu en. Kato forstår virkelig at skabe en fest.


Denne gang havde han Electric Ladylab med...


... og Brandon Beal...


...og en 12-årig knægt, der hedder Simon Hall, som allerede er en rigtig dygtig dj (ham fik jeg ikke lige taget billede af).


Hvis man er bare en lille smule til Katos musik, vil jeg anbefale at man ser ham live.
I dag står på total afslapning!
God påske

tirsdag den 26. marts 2013

Evighedskort

I går fik Raja og jeg igen lidt alene-kvalitetstid i krea-rummet mens Lars (min kæreste) var til fodbold.
Hvis du ikke har en hund til at ligge på dine fødder mens du nørkler, så går du virkelig glip af noget.
Nå, men situationen er den, at min far har fødselsdag i næste uge, og derfor skal han selvfølgelig have et helt særligt fødselsdagskort. Og det gik jeg i gang med at lave i går...
Kortet er det, jeg kalder et evighedskort, for når man bliver ved med at åbne og åbne og åbne ender man tilbage ved forsiden.
Jeg kunne ikke lige få det til at virke med at uploade videoen her, så jeg har lagt den på youtube:
Video med evighedskortet

Jeg har fundet ideen til kortet og en diy via pinterest her.
Som I nok kan regne ud, kommer der til at være en del "lad det tørre"-pauser, fordi man folder rundt osv. Men så er det godt at jeg har ferie så jeg kan gå lidt frem og tilbage mellem det og noget andet...

Og så lige et morgenbillede af Raja, som nyder solen.


Dagen i dag står på krea, hygge og måske lidt rengøring...

mandag den 25. marts 2013

Jeg vil jo bare gerne undervise...

Som de fleste i Danmark nok efterhånden ved, så bliver lærerne lockoutet fra den 1. april. Og det gælder både folkeskolelærere og friskolelærere. Jeg arbejder på en friskole i et vikariat nu, og jeg er derfor ramt af denne lockout. Jeg synes det er rigtig træls, at jeg ikke må få lov til at gå på arbejde, når jeg nu virkelig bare elsker at undervise og at være sammen med børnene.
Så kære forældre og elever: jeg vil gerne undervise, hvis jeg får lov. Men det skal være under ordentlige forhold for både mig og eleverne.

Lige et billede af mig på min sidste arbejdsdag i Ejstrupholm - tørklædet er på fordi pigerne syntes det kunne være sjovt...
Hvad skal man så få tiden til at gå med under sådan en lockout? Ja, det som fagforeningen siger. Ih, jeg håber, at de siger, at jeg skal sidde hjemme og hækle hele dagen...

Bliver du ramt på den ene eller anden måde af lockouten?

søndag den 24. marts 2013

Hæklemagasiner

Er der en ting, som jeg synes jeg mangler her i Danmark, så er det hæklemagasiner! Der er masser af strikkemagasiner og håndarbejdsblade (hvor det meste er strik), men hvor er hæklemagasinerne? Derfor blev jeg rigtig glad da jeg så, at der er et hæklemagasin i England, der hedder Inside Crochet.


Jeg ville bestille det, da jeg kunne se, at man kan få det tilsendt udenfor England. MEN man kan selvfølgelig ikke få det sendt til Danmark - typisk. Hvad gør man så? Man tager sin iPad og søger efter det i app store. Og hvad finder man til sin glæde? Selvfølgelig at man kan få det på iPad'en. Nu er jeg glad :)
Jeg har købt et nummer og har bladret lidt i det, men ikke nærlæst det endnu, men jeg tror helt bestemt, at jeg skal have abonnement på det (149 kr for et halvt år = 6 numre).
Savner du også danske hæklemagasiner?

lørdag den 23. marts 2013

Produktiv krea-aften

I går fik jeg købt chokolade, fundet cola frem og fik (efter lidt problemer) dvd'en til at køre på computeren - synes stadig ikke Winidows 8 er ret godt...
Min kæreste tog til fodbold-hygge og jeg rykkede ind i krea-kontoret. 



Raja ville også være med til at hygge, så hun fandt sig godt til rette under skrivebordet, og så delte vi min dyne.


Og hvad vi jeg så lavet i løbet af min krea-aften? Jo, jeg fik lavet kort, som min mormor har bestilt (jeg fik lavet 7 i går og de sidste 3 i dag). I december fik jeg en opskriftsbog, hvor min søster havde skrevet et par opskrifter ned, og så skal jeg selv klistre ind og pynte. Jeg fik sat min søsters opskrifter ind.




I dag fortsatte jeg den gode krea-stime. Jeg fik som tidligere skrevet, lavet de sidste kort til min mormor, så hun får 10 kort inklusiv håndlavede kuverter.




Jeg fik også begyndt på en scrapbog over familieweekender. Hvert år i august/september er vi på weekend med min mors familie. Det er rigtig hyggeligt, og vi har nu gjort det 17 år i træk. Det er derfor ved at være svært at huske hvor vi var de forskellige år, og jeg lovede at starte på en scrapbog. Og det har jeg så endelig fået gjort.
Jeg fik også lavet lidt til min egen scrapbog, som jeg slet ikke har fået startet på siden jeg kom hjem fra Athen i juli 2011.


Jeg har tidligere nævnt, at jeg er med i "hemmelig penneven", hvor man skal finde på forskellige ting, som skal sendes til en man ikke kender. Vi må ikke offentliggøre noget før på en bestemt dato, men jeg fik i dag gjort den første ting klar... Og det her billede afslører vist ikke hvad jeg sender afsted...


Mon ikke der bliver lavet flere kreative ting her i weekenden?

fredag den 22. marts 2013

Krea-hygge-aften

Jeg gik for noget tid siden i gang med et hæklet tæppe, hvor man skal lave 108 lapper, der skal hækles sammen...
Jeg har nu fået lavet 13 - only 95 to go...


Der er købt 6 forskellige farver, men tager bare tilfælde nøgler op af posen, så det bliver meget de samme farver, der bliver lavet lige nu.
Men nu trænger jeg vist til at lave noget andet - bare lige en lille pause fra tæppet. Så jeg benytter chancen i aften, hvor kæresten skal se fodbold sammen med kammeraterne, til at have krea-hygge-aften. En sådan aften kræver nogle få ting: chokolade, cola, krea-halløjsa, gode film/dvd'er til at køre i baggrunden. Det bliver så hyggeligt!

tirsdag den 19. marts 2013

Picture Perfect


Endnu engang kan jeg med glæde udgive et gæsteindlæg, som min søde, kreativ søster (med denne nye blog) har skrevet... Nyd det og hav en god tirsdag.

Picture perfect....

Not really - et lille indlæg om når det ikke liiiiige helt bliver som man forestillede sig.

Jeg elsker at surfe rundt i blogland, jeg bliver inspireret, imponeret og generelt misundelig på alle bloggernes kreative evner. Diverse krea-blogs er jo et sted man viser "se hvad jeg kan" frem og i al beskedenhed håber på en kommentar a la hvor er du dygtig (får her flashback til div. billedkunst projekter og tegninger hjembragt til stolte (?) forældre) når nu kærestens hmm ikke længere er nok.

Nu fik jeg så bare lige lyst til at vise et projekter som ikke ligefrem er blevet som ønsket, og under ingen omstændigheder fortjener et "flot" - så i hvert fald kun med et ironisk toneleje :)




Se nu denne sømandstrøje - hvad sørensens har jeg lavet med halsen? Og hvorfor i al verden opdagede jeg det først efter trøjen var syet sammen og det var for sent at trevle op? Det var ikke meningen det skulle være en art rullekrave....


Nå, godt at Knud er for lille til at protestere mod morens hjemmestrik - for der er lagt en del timer i trøjen og synes ellers den er meget fin, så den må være god nok til at varme under middagsluren i barnevognen:)

Næste projekt: en cardigan til den lille fyr. Fandt en opskrift som jeg brugte som skabelon og ændrede så en lille smule....


Men det blev ikke godt! Den blev slet ikke som jeg forestillede mig.... Her er det blot designet der er off - den fejler sådan set ikke noget, men tror den ryger til genbrug, synes ikke rigtig den passer til Knud....

Nu har jeg vist et par af mine fejlslagne projekter - hvad med dig, kikser det også af og til for dig, eller er du "picture perfect"?

PS indlægget er kun skrevet for at få et smil på læben, og bestemt ikke et angreb på bloggere, blogland eller kreative sjæle generelt....

Skrevet af: Tina (Ms. Knit).

mandag den 18. marts 2013

Ny blog i Blogland.

Jeg vil gerne byde min søde, dejlige søster velkommen til Blogland. Hun har gået med overvejelserne om en blog i lang tid, og nu er hun sprunget ud i det.
Jeg skal helt sikkert følge hendes kreative indlæg, og det synes jeg også I skal.
Hendes blog hedder Ms Knit - gæt selv hvad den hovedsageligt kommer til at handle om :)

Lige et billede af min søster (th) og mig da vi havde søsterweekend i Athen.

Og som bonus: der kommer snart endnu et gæsteindlæg fra hende her på min lille blog.

søndag den 17. marts 2013

Flytning og bloglovin

Først og fremmest: Google Reader (det der gør det muligt at følge en blog via sin google-konto) lukker ned den 1. juli. Og det er derfor ikke muligt at følge blogs på den måde længere.
Jeg vil derfor opfordre alle til at registrere sig på bloglovin.com og følge blogs derigennem. Og bloglovin er faktisk rigtig smart! Ved at registrere sig der, behøver man kun tjekke ét sted når man leder efter nye indlæg på de 1000 blogs man følger.
-så... følg mig på

Og så til mit indlæg :)

Jeg har (sammen med min kæreste) brugt hele weekenden på at flytte.
Det er virkelig hårdt at flytte - man er helt smadret om aftenen. Jeg syntes jo egentlig ikke at jeg havde ret mange ting, der skulle med herud, men det fylder da godt, når det kommer oveni hans ting. Det er i hvert fald blevet tydeligt, at der er kommet en kvinde i huset.
F.eks. har vi fået lavet et sko-skab. Min kæreste mener, at jeg har for mange sko, men jeg er helt uenig! Hvad synes I?


Rode-værelset er blevet til et kontor, som er meget fyldt. Jeg har enormt mange bøger, og vi kom lidt i pladsproblemer. Min søde handy-man har fundet en løsning, og der kommer helt sikkert flere billeder, når jeg lige får taget nogle.


Flytningen var ellers en kold omgang. Lørdag begyndte det at sne, og i dag blæser det helt vildt. Jeg synes det er vildt irriterende, at vintervejret holder fast selvom vi er i midten af marts. Min søde Raja synes stadig at sne er sjovt. De her billeder er taget for et par dage siden - inden det rigtig begyndte.



Men hvad laver jeg så af krea i tiden? For vejret lægger jo virkelig op til at man sidder inde og nørkler. Jo, jeg er gået i gang med et tæppe. Ifølge opskriften skal der være 108 lapper i alt, men nu må vi se om det bliver langt nok, ellers kan jeg jo heldigvis bare lave flere lapper.


Jeg har indtil videre lavet 4 lapper - only 104 to go :) Godt det snart er påskeferie.
Ha' en god søndag aften

torsdag den 14. marts 2013

Hemmelig penneven

Jeg har fundet et sjovt lille "forsøg" som jeg skal være med i.
Puk har været med i en "hemmelig skattejagt", hvor man har fået adressen på en person og så skulle man sende en pakke med nogle ting i til denne person. Og så fik man så også selv en pakke fra en. Det Puk var med i var internationalt - ih jeg ville ønske jeg havde været med.


Men nu har Karina lavet en lille dansk udgave af det for aktive bloggere, og det har jeg meldt mig til. Jeg glæder mig meget til at finde ud af hvem jeg skal sende til, og til at finde på, hvad der skal sendes. Og så glæder jeg mig selvfølgelig også til at se, hvad jeg selv får tilsendt.
Der er intet krav om at man holder kontakten bagefter, men det kan jo være, at man får lyst til det, who knows?

Kunne det være noget for dig? Så tjek Karinas blog her.

mandag den 11. marts 2013

Det første læs flyttet

Så er de første af mine ting blevet flyttet til Vorgod-Barde (ja, det gør stadig næsten ondt at sige det).

Det første der blev flyttet er selvfølgelig også det vigtigste, så jeg ikke så tit skal til Ikast efter forskellige ting. Så det der i går blev flyttet var mit tøj, de sko jeg går i til hverdag, mine kreating og garn, dvd'er og en enkelt bogkasse (der er 7 mere eller noget i den stil, men der er ikke plads til bøgerne herude endnu)...
Mit tøj er kommet i skabe - det her er hvad jeg har (+ det der var til vask).


Jeg fik smidt en sækfuld ud (gammelt, grimt tøj) og en halv sæk var godt nok til at blive sendt til genbrug, så det gjorde jeg.
Alt det tøj du kan se på billedet var i én kuffert - jeg er så sej til at pakke kuffert (man kan lære meget på nettet).

Jeg skal lige hurtigt vise jer noget. Min søde veninde Maria, som hjalp med den første pakning, havde nogle ret fede ørenringe på. De er købt i Glitter, så alle der kan lide dem, burde kunne finde råd til dem.


I dag har jeg fået købt garn til et tæppe, jeg skal have hæklet. Jeg har ikke købt den type garn, som der stod i opskriften, men fik hjælp i garnforretningen, så nu håber jeg på at det bliver pænt alligevel. Og at der er garn nok... Kunne måske godt tænke mig at lave det lidt længere end på opskriften, men nu må vi se, hvor langt garnet rækker.
I får opdateringer når jeg er kommet i gang.

Lige en sidste ting. Jeg har fundet nogle smykker, som jeg ikke har brugt længe og ikke kommer til at bruge, så dem sælger jeg. Er det noget du kan bruge? 200 kr. pr. sæt + evt. porto.



lørdag den 9. marts 2013

Hæklet skildpadde

Jeg har brugt noget tid (on and off) på at få lavet en lille skildpadde efter en opskrift jeg fandt via Pinterest.
Opskriften kan du finde her.
Det er godt nok noget pillearbejde; mange dele der skal syes sammen.


Jeg lavede den mest for sjov og for at prøve opskriften, så jeg ved ikke lige hvem der skal have den.
Er det dig, der skal have den? Skriv til mig.

I dag er pakkearbejdet også begyndt. Vi har fået fyldt 8 kasser med bøger (så man stadig kan bære dem - ikke fyldt til kanten). To kasser med kreating. To kasser med gamle minder til opbevaring (hos min far?). En kuffert med mit tøj (ja, det var være i én kuffert, når man pakker som en ninja). En kasse + pose til genbrug og en pose affald. Og vi er langt fra halvvejs...
Puha, nu føles det rent faktisk virkeligt at jeg skal flytte...

Ha´ en god weekend.

torsdag den 7. marts 2013

Janni - nu som 27-årig

Jeg kan helt sikkert mærke en kæmpe forskel på at være 26 eller 27... Eller...

Jeg havde en rigtig hyggelig dag sammen med far, hans kæreste, min søster, nevø og min egen kæreste. Vi var oppe hos min far, hvor hans kæreste have lavet rigtig lækker mad. Flødekartofler og farsbrød - en af mine yndlingsretter.
Og desserten: kagekone, som min far havde fået lov til at pynte.


Og hvad fik jeg så i gaver? Jo, jeg fik:

Jeg fik disse sko + et gavekort til Panduro Hobby af min kæreste.

Hjemmestrikkede sokker af min søster. Og den lille hæklede nålepude fik jeg af min fars kæreste, da hun lige havde et par i overskud.

Den lækre pakke fra Louise indeholdt denne skønne æske med plexiglaslåg, som hun selv laver.

Perlekrukken fra Liebeshop fik jeg af min søster.

Far og hans kæreste gav mig en ny hundekurv til Raja, som hun hurtigt tog i brug.
Derudover fik jeg penge af min mormor og en bog af min farmor.

Er du blevet vild med Louises æske? Så tjek hendes blog ud. Er rigtig glad for den æske. Hun har lige haft en give away, hvor man kunne vinde sådan en, og der vandt jeg selvfølgelig ikke. Men det gør ikke så meget, når hun så giver mig en i fødselsdagsgave.
Er du også vild med perlekrukken? Find dem på Liebeshop.

mandag den 4. marts 2013

Når indpakningen er lækker i sig selv...

Åh, hvor jeg elsker, at det er imorgen at det er min fødselsdag.
I dag lå der post i postkassen fra min mormor (som først må åbnes imorgen). OG jeg kunne hente en pakke på posthuset...


Hvor bliver man bare glad, når der er kræset for indpakningen - så VED man bare, at indholdet er lækkert og at der er tænkt over det.
Pakken er fra min søde veninde Louise (som har denne blog).
Jeg er virkelig heldig at have så kreativ og sød en veninde, og jeg kan slet ikke vente til imorgen, hvor jeg må åbne den. Så er spørgsmålet bare; skal jeg flå den op i morgen tidlig eller vente til når jeg er sammen med familien om eftermiddagen/aftenen?

Og ikke nok med lækre fristelser, så kom kæresten sørme også hjem med noget til mig... Jeg har simpelthen fået blomster allerede i dag, selvom det først er i morgen jeg fylder 27 (gisp er jeg allerede så gammel?!?).


Ja desværre er lyset ikke så godt, så billederne er lidt mørke, men I kan nok se ideen.

Jeg håber at I allesammen har en god dag.

lørdag den 2. marts 2013

Husflid i 100 år

Her har i år 100 års købstadsjubilæum, og i den forbindelse sker der mange kulturelle ting i Herning.
I dag var Christina fra kreaklubben og jeg til "Husflid i Herning i 100 år", som var en form for udstilling på husflidsskolen. Der var udstilling af nogle af de ting, de har lavet, og så var der folk, der sad og arbejdede. Man kunne så snakke med dem og se hvordan de kniplede, drejede skåle af træ, snittede, vævede osv.
Det var rigtig hyggeligt, og hold da op, de har lavet mange flotte ting.
Her er lige et par billeder...

Træskåle, som sagtens kunne stå i mit hjem
Pileflet



Illustrerer rigtig nabostrid. Synes den er super fin.

Hvorfor betale formuer for trædyr, når man selv kan lave dem?

Skønne figurer i træ

Mere pileflet

Knipling: en sommerfugl fødes. Meget fint og delikat arbejde.

Denne skål er bare super flot. Cool måde at arbejde om en naturlig revne i træet.

Der var også et bord, hvor man kunne lege lidt selv. Så det gjorde vi selvfølgelig. Det man kunne lege med, er noget, der hedder Friendly Plastic. Man laver det man vil, putter i ovnen så det smelter, og så kan man sætte nål, hårspænde eller ring i, eller man kan lave det til et smykke. Jeg ved endnu ikke helt hvad min figur skal bruges til... Hvis den overhovedet skal bruges til noget.

Min figur før turen i ovnen.

Christinas figur (til venstre) og min (til højre) efter ovnen. Christinas blev til en broche.
Jeg skal helt sikkert en anden gang (når jeg har fået en god idé til hvad det skal bruges til) lege med Friendly Plastic.
Mon det var en idé til kreaklubben? Til jer med børn: det kan de sagtens være med til at lave.

Jeg synes det er rigtig hyggeligt at være til sådan noget. En lille tur en ellers begivenhedsløs lørdag.